Inschrijven verbroederingsoptocht 2022

LET OP: Deze optocht is anders dan anders! Vanwege het niet beschikbaar zijn van de Sint Jansgilde straat in Beek wegens werkzaamheden en de beschikbaarheid binnen de veiligheidsregio zal de optocht kleiner zijn dan normaal en alleen in Beek rond rijden. We zullen ook niet starten bij De Deel in Loerbeek zoals andere jaren.

Beste carnavalist,

Bij carnaval hoort een optocht, groot of klein. Na 2 jaar van afwezigheid i.v.m. Corona zal er tijdens het feestweekend in mei 2022 een verbroederingsoptocht plaats vinden. Doordat alles even net iets anders is, zoals hierboven aangegeven, is het niet mogelijk een grote optocht van Loerbeek naar Beek te laten trekken. Wij verwachten dan ook een iets meer “klein maar fijn” optocht dan een “groots en meeslepende” optocht. Al moedigen wij wel een ieder aan om de creativiteit de vrije loop te geven en zoveel mogelijk kleur, humor en enthousiasme aan de optocht toe te voegen. 

De optocht zal op zondag 22 mei starten om 13:11 waarbij we opstellen op de paralelweg (naast de Arnhemseweg).

Wagens tot 6 meter hoog!

Ook al verwachten we niet echt wagens van deze grootte, ook nu geldt dat de maximale hoogte voor de wagens 6 meter. is Op deze (6 meter) hoogte is de maximale breedte 2,5 meter! 

Na afloop is er Vlèggies Familiedag in het Vlègelhuus met vermaak voor de kleinste Vlègels en een gezellig stukje muziek voor de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en een ieder die zin heeft in een gezellige middag. Entree is gratis.

Keuring wagens.

Wil je meelopen met een wagen, dan zal deze van te voren gekeurd moeten worden. Hiervoor zullen we een afspraak met jullie maken. Wordt je wagen niet goed gekeurd dan mag je niet deelnemen aan de optocht.

GEEN JURERING

Gezien de insteek van de optocht is dat het belangrijker is om mee te doen dan te winnen is besloten geen jurering te doen en we zullen dus ook geen prijsuitreiking hebben. Zoals gezegd meedoen is belangrijker dan winnen!

Inschrijven

Download hier het inschrijfformulier en mail deze ingevuld naar optochtcommissie@dosvlegels.info. We sturen je een bevestiging als het inschrijfformulier in goede orde ontvangen. Heb je na enkele dagen nog geen bevestiging gehad, neem dan contact met ons op! 

Inschrijven is mogelijk tot en met woensdag 4 mei 2022. Lees na inschrijving ook nog ons gehele optochtreglement goed door.

Veel succes en tot zondag 22 mei 2022 aan de start om 13:11

Bestuur & Optochtcommissie C.V. De Dösvlègels