Inschrijven Rosenmontag optocht 2024

Nog precies 2 maanden…. en dan is al de grote Rosenmontag optocht 2024 in het Vlègeldarp. De voorbereidingen zijn/worden getroffen en het mooie weer is besteld. Dus niets staat een geslaagde editie in de weg.

Alleen kunnen we dit niet zonder jullie, dus wil je mee doen aan de Rosenmontag optocht 2024 op maandag 12 februari 2024 schrijf je dan snel in via ons inschrijfformulier.

Onderstaand enkele belangrijke wijzigingen voor dit jaar.

Nieuwe categorie ‘Buiten Beekse groepen”
Omdat we steeds meer buiten Beekse (loop)groepen als deelnemers krijgen is er besloten een nieuwe categorie “Buiten Beekse groepen” toe te voegen. Voor Buiten Beekse Groepen geldt dat meer dan de helft van de groep niet woonachtig is in Beek of Loerbeek. Komt meer dan de helft van de groep uit Beek, dan kun je inschrijven bij de categorie “(Loer)Beekse groepen”

Bij foutieve inschrijving volgt geen verplaatsing naar de andere categorie! De groep zal dan niet in jurering worden meegenomen. Let dus op waarvoor je, je inschrijft!

Strengere eisen voor wagens
Caravans en schaftketen waren per definitie al niet toegestaan om aan de optocht deel te nemen. Hier wordt nu aan toegevoegd dat vrachtwagens en grote opleggers als zodanig zichtbaar ook niet worden toegelaten! Ook zullen SRV-wagens en bussen als zodanig zichtbaar worden geweigerd. Dat betekent ook wanneer ze simpelweg overgespoten zijn, dan wel minimaal zijn aangepast. Bij twijfel zal de optochtcommissie bij herkeuring bepalen of wagen de wordt toegelaten. Maak er dus wat moois van, zo dragen we allemaal bij aan de mooiste Rosenmontag optocht!

Prijzengeld voor winnaars bij de wagens stuk hoger

Met ingang van deze editie is het prijzengeld voor de eerste drie plaatsen bij de categorie “Wagens” en “(Loer)Beekse Wagens” een stuk hoger. Daarnaast krijgen nu ook plaats 4 & 5 naast een mooie beker een financiële prijs. Nog meer redenen dus om je snel in te schrijven voor deze editie van de Rosenmontag optocht. Wie gaat er deze editie met de 1ste prijs vandoor?

Inschrijven kan tot en met zaterdag 27 januari 2024