Carnavalsworkshop ‘Straattheater in 30 seconden’

Stichting Welcom organiseert in januari een workshop ‘Straattheater in 30 seconden’ voor wagenbouwers en loopgroepen in de gemeente Montferland in het kader van het project Kunst en carnaval.

Deze workshop is op woensdagavond 27 januari van 19.30 – 22.00 uur in het Barghse Huus, Willem van den Berghstraat 1 te ’s-Heerenberg.

De workshop is o.l.v. Theo Soontiëns  en is gratis voor deelnemers aan een carnavalsoptocht uit Montferland.

Opgeven voor deze inspirerende en leerzame avond kan bij Petra Frölich van Welcom. Telefoon: 0316-22 35 20 of 06-41259919 of per mail p.frolich@welcommail.nl

Graag aanmelden voor 15 januari.

Toeschouwers langs de route van de carnavalsoptocht zien deelnemers aan de optocht met hun wagens en kostuums vaak in 30 seconden aan zich voorbij trekken. Daarna richten ze hun blik alweer op de volgende carnavallist in de stoet. Hoe zorg je dat die toeschouwers zich jou later nog herinneren? Hoe maak je de toeschouwer deelgenoot van de optocht? Op welke manier kun je het publiek amuseren? Op die vragen wordt tijdens de workshop antwoord gegeven. Met theatermaker Theo Soontiëns hebben we iemand gevonden die deze vragen als geen ander kan beantwoorden.

De workshop vloeit voort uit het project ‘Kunst en carnaval’ dat de afgelopen jaren op initiatief van Carnavalsvereniging De 11jes uit Nieuw-Dijk is uitgevoerd in verschillende Montferlandse kernen. Vorig jaar wilden De Vrolijke Drammers uit Loil een nieuwe impuls hieraan geven wat heeft geresulteerd in, naast de workshop ‘Straattheater in 30 seconden’, workshops voor wagenbouwers op het gebied van lassen, techniek en constructie en kleur en spuitwerk in oktober en november.

workshop straattheater 1 workshop straattheater 2