Afscheid van Prins Frans de 1ste & Gevolg

Beek/Loerbeek- 14 november 2015

Op 14 november jl. hadden we onze pronkzitting bij HCR ‘t Heuveltje. Aan het begin van de avond was het officiële gedeelte waarin een aantal personen bedankt werden voor bewezen diensten tijdens de optocht en in de jeugdcommissie. Hierna volgde mooie optredens van de dames van Let’s Dance afgewisseld met geweldige buuts.

Afscheid 4 bestuurs- en 3 raad van elf leden

In de buut van het trio ‘Da Was Ut’ werden alle aftredende en huidige bestuurs- en raad van elf leden op de hak genomen. Dit werd opgevolgd door het officiële afscheid van de vier aftredende bestuursleden (Pascal Verberkt, Frank Roording, Marcel Derksen en Jurgen Thijsen) en de drie aftredende raad van elf leden (Eric Gerritsen, Bart Spliethof en Sander Keurntjes). Samen zijn deze zeven mannen goed voor meer dan 100 jaar carnavalservaring. Het afscheidswoord, met als rode draad ‘Is er nog leven na de carnaval?’ en waarin zij allen bedankt werden voor hun bewezen diensten, werd gedaan door oud voorzitter Pascal Verberkt. Pascals vrouw Sigrid verraste hem vervolgens door het woord te nemen en Pascal te bedanken. Tijdens dit afscheid zijn de nodige traantjes weggepinkt.

Afscheid Prins Frans de 1ste en Gevolg

“Kiek ons gaon”, was het motto van Prins Frans, en ze gingen!

Na het officiële afscheid waarbij zij door president Patrick Ketels bedankt werden, nam Frans de microfoon en kondigde nog een bijzondere verassing aan: een spectaculaire drum-act als afsluiting. Nu was het dan toch echt tijd voor hen om te gaan: in de wannemöl werden zij de zaal uit begeleid door de Raad van Elf. Hiermee is op een mooie wijze een prachtig carnavalsjaar afgesloten.

Prinsenbal

En nu op naar de nieuwe prins, wie zal het worden? Tijdens het prinsenbal op 9 januari 2016 zullen we onze nieuwe prins onthullen. Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda!