Carnaval 2022 niet in reguliere vorm

De presentaties van onze nieuwe Prins en Jeugdprins(es) hadden we al uitgesteld naar 11/12 februari, maar door de onzekerheid rondom het coronavirus is ook dit helaas niet haalbaar. Helaas kunnen we ook deze evenementen niet op een verantwoorde manier organiseren en zullen deze dus niet doorgaan.
 
Afgelopen maandag is er met de gemeente en overige verenigingen in onze gemeente een overleg geweest over het carnaval 2022. Mede naar aanleiding daarvan en de aanhoudende Corona onzekerheid hebben wij met pijn in ons hart besloten om de grote carnaval niet op de reguliere manier door te laten gaan eind februari. Er zal dus geen Rosenmontag optocht zijn en ook geen regulier programma.
 
Na de volgende persconferentie zullen wij, in overleg met de gemeente, bekijken welk alternatief programma er nog mogelijk is in het weekend van 25 t/m 27 februari. De jeugd heeft de toekomst en daarom zullen we sowieso, ook dit jaar weer, in dat weekend een nieuwe jeugdprins(es) en gevolg bekend maken. We zijn hierover in overleg met school en aan het bekijken wat de mogelijkheden hiervoor zijn om dit op een verantwoorde manier te organiseren. Zodra wij meer weten over het eventuele alternatieve programma, zullen wij dat met jullie delen.
 
Ondanks dat het een teleurstelling zal zijn voor velen dat we, voor het tweede jaar op rij, geen carnaval kunnen vieren gaan we toch proberen er voor de Jeugd (en wie weet de volwassenen) toch nog een leuk weekend van te maken.
 
Daarnaast zijn we bezig met een alternatief feestweekend van 20 t/m 22 mei 2022. Wij zijn in overleg met de gemeente (en veiligheidsregio) en alle plannen zijn op dit moment nog onder voorbehoud van de mogelijkheden (o.a. de verdeling van feesten binnen de gemeente), de vergunningen en de dan geldende Covid-maatregelen. Binnenkort hopen we hier meer over te kunnen vertellen. In dit alternatieve weekend zal ook het carnavalsboekje uitgebracht worden, door de beperkende maatregelen is het voor de boekjescommissie niet mogelijk tijdig een volwaardig carnavalsboekje te maken.
 
Bestuur C.V. De Dösvlègels