Vol programma carnaval

Van 28 februari tot 5 maart worden Beek en Loerbeek weer omgedoopt tot Vlègeldarp. Ook dit jaar hebben wij weer een vol programma voor jong en oud.

Carnaval begint zoals altijd met het Olde Wievenbal op de donderdag (28 februari), de dames starten om 11:41 uur met een Brunch bij de Sprokkelaar waarna ze een kroegentocht houden van de Sprokkelaar naar Sam Sam en De Steenbok. Vanuit de Steenbok gaan ze naar ’t Heuveltje al waar ze ook een buffet hebben vanaf ongeveer 17:41 uur.

Vrijdag 1 maart is het de dag van de jeugd en Blaozen wi-j deur met Jeugdprins Stan de 2de en zijn gevolg. ‘s-morgens verzamelen we om 11:00 uur op basisschool Het Rondeel in Beek waarna we in optocht vertrekken naar het Vlègelhuus (Gildegebouw) voor een geweldig schoolcarnaval. Omstreeks 13:41 uur lopen we, m.u.v. de jongste groepen, weer terug naar de basisschool.

‘s-Avonds is er van 19:11 uur tot 21:11 uur de Vlègeldisco in het Vlègelhuus voor de basisschool kinderen vanaf groep 6 en de eerste jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs. DJ Roan zal er een geweldig feest van maken en er zal een verkiezing zijn van de best verklede Dösvlègel en Dösvlègellinke.

Straatversieren
Op zaterdag 2 maart zullen alle straten van het Vlègeldarp weer mooi versierd worden door alle bewoners. Prins Pim de 1ste en Jeugdprins Stan de 2de zullen met hun gevolg door de straten trekken en bezoekjes brengen.

Kafbal met de Lawineboys
Zaterdagavond is het grote Kafbal in het Vlègelhuus. De zaal is geopend vanaf 20:00 uur en wi-j treajen um deur tot 0:41 uur . Muziek hebben we van de band Friends en DJ Guus. Ook hebben we een geweldig live optreden van de Lawineboys. Zij zullen het Vlègelhuus helemaal op de kop gaan zetten. Op deze avond zal ook de verkiezing van best verklede Dösvlègel of Dosvlègellinke worden gehouden.

Carnavalszondag treajen wi-j al vroeg aan voor de heilige mis om 10:30 uur in onze Sint Martinuskerk in Beek. o.a. de Old Prinsen zullen weer voor de muzikale omlijsting zorgen. Na afloop van de heilige mis zullen we samen een “neutje” van de Prins drinken.

Zondagavond is er vanaf 20:00 uur een DeurTreajAvond bij De Steenbok met muziek van DJ Henry van Vossen. Tijdens deze avond zal ook de Straatprijs, voor mooist versierde straat, worden uitgereikt door de old prinsen, die ‘s-morgens al een keuring hebben gedaan. Dit gezellige feest gaat door tot 02:00 uur

Gigantische Rosenmontag optocht
Maandag om 12:41 uur start de gigantische Rosenmontag optocht vanaf Partycentrum De Deel in Loerbeek. Waarna de bonte stoet door de straten van Beek trekt. Dit jaar is de optocht nog langer dan andere jaren met ruim 1500 deelnemers en meer dan 80 wagens.

Na afloop van optocht is de prijsuitreiking van de jeugdoptocht in HCR ’t Heuveltje met muziek van DJ Roan. De prijsuitreiking van de grote optocht is in het Vlègelhuus met muziek van DJ Dutch en Trio XL. Tijdens deze dag hebben we ook Dweilorkest De Deventer Dweilers die voor extra sfeer zorgen langs de optocht en later bij de prijsuitreikingen. Kortom het belooft een geweldig feest te worden, kom dus allen naar het Vlègelhuus om dit mooie carnavalsfeest mee te maken.

Dweilen met De Deventer Dweilers
De dinsdag is de dag van het Dweilen, we starten om 9:41 uur met een ontbijt bij de Sprokkelaar, waarna we de route afleggen naar De Steenbok en Sam Sam. Het eindpunt dit jaar is bij partycentrum De Deel, waar we ook een buffet hebben vanaf ongeveer 17:41 uur.

Deze hele dag zullen we muzikaal begeleid worden door De Deventer Dweilers en later ook nog een dweilorkest van de Volharding.

Traditiegetrouw zal de dweildag en de carnaval worden afgesloten met het pop verbranden, wat we omstreeks 19:41 uur buiten bij De Deel zullen doen.

Dan zit het er alweer op, woensdag 6 maart zullen we echt afsluiten met het haring happen vanaf 16:11 uur in ’t Heuveltje. En dan moeten we weer een jaar wachten op het carnaval….