Optocht met gewijzigde starttijd en route

Op maandag 27 februari is onze traditionele Rosenmontag carnavalsoptocht. Ook dit jaar wordt, net als vorig jaar, het motto ‘Hol de kop d’r op’ uit de kast gehaald. Vorig jaar was dit het speerpunt van de optocht en het is goed uitgevallen, op een wagen na waren alle wagens compleet met alle koppen erop. Een groot succes wat ook dit jaar een vervolg zal krijgen. De route is volledig berijdbaar voor wagens met een hoogte tot zes meter. Dus volop kans voor een kleurrijke optocht met mooie – complete – praalwagens.

Nieuw dit jaar is het tijdstip waarop de optocht van start gaat; dit was jarenlang 13.11 uur maar vanaf dit jaar wordt dat 12.41 uur. Bezoekers dienen dus eerder aanwezig te zijn om niets van deze optocht te missen. Ook in de route door Beek is een wijziging gemaakt. De ronde door Beek gaat, komende vanuit Loerbeek via de Sint Jansgildestraat, rechtdoor over de rotonde met de Arnhemseweg beginnen. Gevolgd door een ronde door de Beekse straten in de omgekeerde volgorde als voorgaande jaren. Uiteindelijk zal de optocht op de Sint Jansgildestraat ter hoogte van de Kerkhuisstraat ontbinden.

De gehele route van de optocht zal als volgt zijn:

Didamseweg (Start de Deel) – Sint Jansgildestraat – Pastoor van Angerenstraat – Sint Martinusstraat – Kleefsestraat – Hövelstraat – Schoolstraat – Sint Jansgildestraat – Schaapsdrift – Sint Martinusstraat – Kasteellaan – Peter Meisterstraat – Arnhemseweg -Sint Jansgildestraat – Kerkhuisstraat (Ontbindingsweg).

Na de optocht gaat het feest verder met DJ Dutch in het Gildehuis (toegang vanaf 16 jaar). Het Gildehuis is geopend vanaf 12.41 en de entree is gratis. De jeugd gaat het feest verder vieren in HCR ’t Heuveltje met DJ Tom.